من اصلا با وجود داشتن یک دستگاه اطلاعاتی زیرک و صاحب اطلاع و هوشمند در ایران مخالفتی ندارم. هر کشوری نیاز به یک دستگاه قوی اطلاعاتی دارد تا منافع کشور را حفظ کند. اما روحیه کارمندصفتی و تن آسانی و باری به هر جهت بودن که صفت غالب در ادارات ایران است در دستگاه اطلاعات و امنیت اش هم آشکار است.
کیهان تظاهر می کند که با سرویس های اطلاعاتی ایران ارتباط دارد و خاصه اخبار ستون ویژه اش چنین ارتباطی را به رخ می کشد. چون تا به حال کسی از مقامات رسمی متعرض کیهان برای این ادعا یا تظاهر نشده است من فرض می کنم واقعا کیهان شاخه ای رسانه ای از دست کم بخشی از نیروهای اطلاعاتی ایران است. اما در این صورت کیهان وهن نظام امنیتی ایران است.
نزدیک به تمام اطلاعات یادداشت اخیر کیهان غلط اندر غلط است. وظیفه من نیست که اطلاعات این بی سوادهای متظاهر به امنیتی بودن را تصحیح کنم. اما متاسف می شوم که کار ایران از نظر اطلاعاتی در حد دوره ناصرالدینشاه قاجار است. آنچه در این یادداشت آمده چیزی فراتر از حرفهای خاله زنکی رمالان و منجمان دربار آن عهد نیست و عمدتا بر پایه تصورات و تخیلات یک کارمند بی سواد کم هوش نوشته شده است که اطلاعات کهنه و پراکنده و سوخته ای را با صد من سریش به هم چسبانده است و کولاژی از دروغ ساخته است که عجز سازنده اش را از فهم ساده واقعیت نشان می دهد. از همه جالبتر بخش مربوط به نقش حلقه ملکوت در پدید آمدن کاریکاتورهای دانمارکی است! آیا این حاصل کار حلقه های اطلاعاتی ایران است؟ آیا آنها به همین روش به اداره مملکت کمک می کنند؟ در دنیایی که دهها مقاله هوشمندانه در تحلیل مسائل جهانی و منطقه ای رسانه ها وجود دارد و حتی در همان ایران می توان تحلیلگران باسواد و تیزهوش یافت که به کار بررسی رسانه های منتقد و مخالف و متفاوت بپردازند و حرفی به دردبخور بزنند و حتی به نظام امنیتی توصیه های مفید بدهند این دایناسورهای ما قبل تاریخ به چه کار می آیند؟
من می دانم که بسیاری این حرفها را باور نمی کنند. اما مشکل این است که گروههایی این خزعبلات را باور می کنند. شنیده ام که در نوشتن این جور داستانها یک هدف عمده مسموم کردن ذهن برخی از علمای قم است. آیا این توهین به علما نیست که آنها را در حد بازی خوردگان یک مشت دروغگوی کم مایه بجا آوریم؟ آیا کسی در آن مملکت نیست که در پاسداری از امنیت واقعی کشور گوش این احمق ها را بگیرد و با اردنگی از دور و بر نظام اطلاعاتی به بیرون بیندازد؟ نظام اطلاعاتی چه احتیاجی به این مغز خر خوردگان دارد؟ برای ارعاب این و آن اگر این مشت آدمها به کاری بیایند آبرویی که می برند صد برابر بیشتر از هزار پروژه به اصطلاح براندازی ضربه می زند. آیا ما محکوم ایم که همیشه به یک مشت احمق جواب بدهیم که نمی توانند دو تا اطلاعات ساده را پیدا کنند و دو تا صغری کبرای درست و حسابی بچینند و از بس ناتوان و نادان اند به هر جنبده ای و هر حرکتی مشکوک اند و مثل آب خوردن دروغ می گویند؟
آقاى جامى عزیز
به گمانم، این مشکل اساسى کیهان در برخورد با رسانهها و به ویژه اینترنت است. به هر حال، زمانه رسانهاى است که ریشهاى اینترنتى دارد و حداقل، بخش بزرگى از کارکنانش را از طریق اینترنت شناخت و انتخاب نمود.
مشکل، بیشتر از آن که از دستگاه اطلاعاتى «آگاه» ایران باشد، از وارد شدن جناب شریعتمدارى به حوزهاى است که کمترین تخصصى در مورد آن ندارد. اگر مشکلات برآمده از چنین تحلیلهایى نبود، مىنشستیم و به این حرفها مىخندیدیم. چنان که بهترین واکنش در برابر آن دکترین «شبکه عنکبوتى» نیز، لبخند زدن بود. اما …
اگر بدانید چقدر دلم مىخواهد که یک دوره آشنایى با اینترنت و به خصوص پدیدههاى مرتبط با «وب ۲.۰» براى آقاى شریعتمدارى گذاشته شود و دوستان و همکارانشان نظیر وزیر محترم ارشاد و دیگر مسئولان فرهنگى و امنیتى گذاشته مىشد تا کمى دیدگاه واقعبینانهترى نسبت به این پدیده داشته باشند.
از واژگانتان اندکى بوى خشم و غضب به مشام مىرسد. به جاى عصبانى شدن، بهتر است که راهى براى آموزش و آموختن بیابیم. «دانستن» حلال همه مشکلات و به ویژه «خیالپردازى» است
کاملا با شما موافقم. واقعیت این است که اینها هیچ نیستند و جز با سر و صدای ناهنجار، نمی توانند ابراز وجود کنند.
کیهان هیچ ربطی به وزارت اطلاعات ندارد. این را زمان خاتمی دوم خردادی ها برای جنگی که با کیهان داشتنند و تلاش برای عوض کردن شریعتمداری راه انداختند. وگرنه سعید امامی با خیلیها مراوده داشته، نه فقط با کیهان.
کارهای کیهان یک جور خودشیرینی است برای اینکه نشان دهد از وزارت اطلاعات هم بیشتر نگران امنیت مملکت است. میخواهد با جوسازی روی وزرات اطلاعات فشار بیاورد تا شاید کسی آنجا جدی اش بگیرد.
شما هم نگران نباشید. اگر قرار بود وزارت اطلاعات از چهارتا بچه نادان خط بگیرد حمهوری اسلامی ۲۸ سال دوام نیاورده بود.
جذاب بود و همچنین جسورانه !
جناب جامی عزیز! حقیقتا از شما تعجب می کنم که چرا در کار کیهان ((چرا)) می آورید! برادر عزیز البته من از جانب مراجع قم مطمئنم که بعد از دیدن این همه بالا پایین روزگار بالاخص بعد از انقلاب دیگر امثال شریعتمداری و دوستانش را خوب می شناسند.اما کم نیستند آدم هایی که احتیاج دارند به افشاگری های کیهان تا هیچ وقت کفن از تن به در نکنند.
هاه! موافقم! مطلب پایینی هم عالی بود … شما من را یادتان هست؟!
——————
هنوز هست. – سیب
با مزه بود، خندیدم. بابا دیگه بسه این بازیها. همه می دونن هم رادیو زمانه با اطلاعات ایران مرتبطه و هم کیهان و اینها هیچ تناقضی با هم ندارن. اصلا وظیفه یک سیستم اطلاعاتی باهوشه که تکثر رو بیافرینه به جای اینکه بهش اجازه بده خودش بوجود بیاد. اینجوری مراحل رشدش هم تحت کنترل خودش و با تربیت خودش انجام مبشه.
—————————-
فقط در تخیلات می شود چنین ارتباطی قائل شد و همه چیز را به همه چیز ربط داد و برای هیچ چیز هیچ مشخصه متمایز که مرزبندی کند قائل نبود. جالبتر از همه همین “همه” اش بود: همه می دانند ….- سیب
تا حالا دقت کردی مدیر کیهانو رهبر تعیین می کنه ولی وزیر اطلاعاتو، رییس جمهور تعیین می کنه و رهبر، تایید؟ پس اهمیت کیهان و این مزحرفات نویسی اش بیشتر از تشکیلات امنیتیه.
من وقتی خوندم یادداشت رو تقریبا شوکه شدم. در ارتباط با این موضوع مطلبی هم نوشتم. نه از سر غیظ. از اینکه جدا متاثر شدم از چاپ همچنین روزنامه ای در ایران.