کلیپ زیبایی از کامیار هوبخت روی صدای فرهاد و شعر شاملو: یه شب مهتاب
پس نوشت:
پیشنهادهایی برای چگونگی همراهی با اکبر گنجی
کلیپ زیبایی از کامیار هوبخت روی صدای فرهاد و شعر شاملو: یه شب مهتاب
پس نوشت:
پیشنهادهایی برای چگونگی همراهی با اکبر گنجی
نوشته شده در 1 آگوست 2005
دستهبندیها: عکس
خدایی که انسان را ویران می کند خدای ما نیست
اتین ژیلسون (۱۹۷۸–۱۸۸۴)، فیلسوف توماسی و مورخ برجستۀ فلسفه قرون وسطی، کتابی دارد به نام تحقیقی در نقش تفکر قرون وسطی در شکلگیری نظام دکارتی (۱۹۳۰) که ترجمۀ فارسی آن با عنوان نقد تفکر فلسفی غرب (ترجمۀ احمد احمدی، تهران: حکمت، ۱۳۶۰) منتشر شده است و به چاپهای متعدد نیز رسیده است. این کتاب تحلیل درخشانی است از الهیات و فلسفۀ قرون وسطی که فلسفۀ دکارت از آن بیرون آمد. این کتاب را در هنگام دانشجویی بسیار دوست داشتم و چندبار خواندم، تا جایی که تأثیری بسیار ماندگار در ذهنم گذاشت.
تا جایی که به خاطر دارم (اکنون کتاب را در پیش رو ندارم) یکی از نکتههای آموزندهای که ژیلسون در آنجا مطرح میکند این است که تحقیر عقل و دستاوردهای انسانی (از جمله فلسفه و دیگر علوم عقلی و انسانی در قرون وسطی) به نام «الهیات» و «علوم دینی» و برتری دادن آنچه به اصطلاح «الهی» است بر آنچه «انسانی» است تا بدانجا پیش رفت که دست آخر نه تنها خود «انسان» بلکه تمامی آفرینش خدا، یعنی طبیعت، هم خوار و ذلیل شد.
بدین ترتیب، به گفتۀ ژیلسون، جهان به ویرانهای تبدیل شد که «خدا» یگانه موجود آن بود و البته موجودی ناشناختنی و بسیار پرهیبت. اما پرسشی که بعد پیش آمد این بود، این خدای ویرانهها و موجودات حقیر و زبون دیگر چه جای پرستیدن داشت؟ مگر نه اینکه خدا را باید برای آفرینش زیباییها و دانشها و تواناییها ستود و نه زشتیها و جهالتها و ناتوانیها؟ کدام انسان است که بتواند چنین جهانی را تحمل کند؟ و کدام بشری است که بتواند خدایی را بپرستد که چنین آفریدههای بیارزشی دارد؟
اینجاست که ژیلسون هم مانند مارکس و نیچه مدعی میشود که میباید بذر بسیاری از شورشها علیه اندیشۀ دینی را در میان برخی «اصحاب کلیسا» جست که با نگرشهای احمقانهشان به جای بالا بردن خدا او را پایین آوردند (و البته او مدعی است که برخی از آنان زیر تأثیر محمد غزالی مسلمان بودند)، چون بر این گمان بودند که برای «بالا بردن» او باید «مخلوقاتش» را پایین آورد.
اما چگونه میتوان خدا را با پایین آوردن آفریدههایش «بالا» برد، اگر خدایی خداست باید آفریدههایش هم همانقدر ارزشمند باشند، چه چیزی جز عظمت جهان و مخلوقاتی که گویای قدرت خدا در آفرینش است میتواند ما را به پرستش و ستایش او وادارد؟ پس باید به خاطر خداهم که شده به مخلوقاتش احترام بگذاریم. بنابراین، همانطور که مایستر اکهارت یا آکوئیناس گفت: «هر آنچه انسانی است خدایی است و هر آنچه خدایی است انسانی است»، یا به تعبیر شیخ محمود شبستری خودمان در گلشن راز: «جهان انسان شد و انسان جهانی/ از این پاکیزهتر نبود بیانی».
برگرفته از: فل سفه؛ برای خواندن متن کامل کلیک کنید
آقای جامی عزیز سلام. چند سطری بی شباهت به زندگینامه در دبیره نوشتهام..امید که سنت دیرینه را درخور باشد..
سلام دوست خوبم . وبلاگت را دیدم و بسیار خوشم امد . از طراحی آن هم خیلی خیلی خوشم آمد . فقط امدم که بهت تبریک بگم بابت این طراحی بسیار زیبا و مطالب زیبا تر
موفق باشی
مهدی عزیز. به نظرم این خبر مهمترین خبر دو دهه اخیر باشد. برو ببین این آقایون جدی جدی بمب اتم می خواهند. همه به ما میگفتند و ما هی می گفتیم نه بابا. آقایون می خواهند با «دفاع هسته ای» که در واقع همان ساختن بمب اتم است جای خودشان را حداقل تا صد سال آینده محکم کنند. پیشنهاد می کنم این متن را در ستون سمت چپ سایت بگذار که خیلی مهم است.
متن را فراموش کردم:
جواد لاریجانى: توان دفاع هسته اى حق ماست
۱۰ مرداد ۱۳۸۴
شرق آن لاین : «همایش فناورى هسته اى ایران، نماد اراده ملى» امروز در دفتر مطالعات سیاسى و بین المللى وزارت امور خارجه برگزار شد.
در این همایش که از سوى مرکز پژوهش هاى مجلس برگزار شد، غلامعلى حدادعادل رئیس مجلس شوراى اسلامى، محمدجواد لاریجانى رئیس موسسه تحقیقات فیزیک نظرى، محمد سعیدى معاون امور بین الملل سازمان انرژى اتمى به سخنرانى در خصوص مسئله هسته اى ایران پرداختند.
احمد توکلى رئیس مرکز پژوهش هاى مجلس شوراى اسلامى و دبیر این در ابتداى این مراسم اظهار داشت: ایران خود را عضو کلوپ دارندگان فناورى هسته اى و خصوصاً دارندگان فناورى چرخه سوخت مى داند، درصددیم چون سایر اعضاى این کلوپ، در آینده اى نه چندان دور پس از تامین سوخت نیروگاه هاى هسته اى خویش به صادرات آن مبادرت بورزیم.
حداد عادل نیز در سخنرانى افتتاحیه این همایش با بیان اینکه هر ملتى که بخواهد بماند، باید براى حفظ استقلال خود هزینه هایى را که لازم باشد بپردازد، تاکید کرد: ملت ایران آمادگى خود را براى حفظ استقلال در طول سه دهه اخیر به اثبات رسانده و مسلماً در عرصه فعالیت هاى صلح آمیز هسته اى نیز تاکید خواهد کرد.
محمدجواد لاریجانى رئیس موسسه تحقیقات فیزیک نظرى نیز طى سخنانى در این جلسه چهار ایراد استراتژیک بر مذاکرات هسته اى ایران با اروپا را وارد دانست و گفت: اول آنکه محل مناقشه جابه جا شد، یعنى وارد منطقه اى شد که به لحاظ منافع ملى مناقشه پذیر نیست، مناقشه ما با غرب و آژانس درباره تولید سلاح اتمى بود، نه دسترسى به چرخه سوخت و انرژى هسته اى و امروز کار به جایى رسیده است که حتى براى تامین سوخت سیستم هاى غنى سازى مناقشه مى کنند و این یک اشتباه بزرگ استراتژیک است .
لاریجانى اشکال دوم در پیگیرى مسئله هسته اى کشورمان را تغییر مخاطب مورد نظر دانست و گفت: اساساً طرف مذاکره ما سازمان ملل بود، اما ما سه کشور اروپایى را که وحشى ترین عناصر تمدن بشر هستند طرف مذاکره براى تامین منافع ملى مان قرار دادیم، این سه کشور حق ندارند با ما درباره انرژى هسته اى صحبت کنند، آنها مى توانند به عنوان لابى وارد بحث شوند، اما این که سند و توافقنامه با آنها امضا کنیم، اشتباه است.
وى ابراز عقیده کرد: ما در تهران سندى را با این سه کشور امضا کردیم، کار غلطى کردیم که چنین اقدامى را انجام دادیم، اساساً این سه کشور حق ندارند با ما درباره انرژى هسته اى صحبت کنند، چرا که وقتى با سه وحشى بین المللى صحبت مى کنیم، هیچ ضابطه اى را در مذاکره نمى توان شامل کرد.
وى اشکال بعدى را بر این مسئله دانست که ما در مذاکرات در سلسله بندى آن باید حد و اندازه اى را قرار مى دادیم و ابراز عقیده کرد: معتقدم سلاح هسته اى براى ما بیشتر دردسر است تا منفعت، اما اینکه دست ما را در مقابل دشمنان کشور بسته باشد، این گونه نیست بلکه صحبت براین است که ما ابتدا در کاربرد سلاح هسته اى پیشقدم نیستیم، اما به همان دلیل که ما مجبور شدیم مابقى تجهیزات هسته اى را داشته باشیم، حق ماست که توان دفاع هسته اى داشته باشیم و شارع هم این حق را براى ما تضمین کرده است و ما بر سر حق خود معامله نمى کنیم.
وى گفت: قطعاً این گونه است، انتخاب رئیس جمهور جدید فرصت هاى جدیدى را پیش روى کشور مى گذارد و این که برخى مى گویند با آمدن دولت جدید سیاست خارجى کشور تغییر نمى کند، غلط است، هر وقت رئیس جمهور جدید بر سر کار مى آید دنیا منتظر حرکت هاى جدید این فرد است و این امر کاملاً طبیعى است.
با این حال آصفى در حاشیه این همایش در پاسخ به سئوالى که به اظهارات دکتر محمدجواد لاریجانى در این همایش مبنى بر این که شارع مقدس دست ایران را براى مقابله با استفاده دشمنان از سلاح هسته اى بازگذاشته، اشاره داشت و پرسیده بود که آیا این به معناى آن است که برخى مراجع با استفاده از سلاح هسته اى موافقند؟ گفت: در این زمینه حکم مقام معظم رهبرى براى ما ملاک است که ایشان نیز استفاده از سلاح هاى هسته اى را حرام اعلام کرده اند.
تبریک تبریک تبریک! انشالله مبارک است. وزارت ارشاد سهم روزنامه کیهان شد. حسین صفارهرندی عضو شورای سیاستگذاری روزنامه کیهان وزیر آینده فرهنگ و ارشاد اسلامی می شود. دوستان کمربندها را محکم ببندند که سالهای پُر تلاطمی در پیش است.
سلام
مهدی لگو را در وبلاگ گذاشتم. موفق باشی
باید امشب بروم.
باید امشب…